مشاوره با وکیل
بستن

تنظیم قرارداد

تنظیم-قرارداد

علاوه بر نیاز به قرارداد در فعالیت‌های مؤسسات و شرکت‌های بزرگ و کوچک، در داد و ستدهای معمولی روزمره و یا مسائلی که بسیار عادی به‌نظر می‌رسند، وجود یک قرارداد، برای تعیین حدود و وظایف طرفین و شرایط خاص و ویژه‌ای که در هر زمینه‌ای ممکن است وجود داشته باشد، بسیار ضروری است. وجود قرارداد، باعث الزام طرفین به رعایت شرایط و موازین ذکر شده در آن، می‌شود و در صورت سر باز زدن یک طرف از انجام تعهدات، بهترین و مؤثرترین دفاع در محاکم قضایی، به حساب می‌آید.


درخواست مشاوره

خدمات دادصا برای تنظیم قرارداد

دادصا؛ گروه وکلای پایه یک دادگستری
  • نسخه های قراداد بایستی به تعداد افراد ذینفع باشد.
  • قبل از تنظیم قرارداد راجع به مفاد ومندرجات آن توافق نماید.
  • در صورت قلم خوردگی در متن قرارداد، علت و اصلاحیه آن قید و به امضاء طرفین برسد.
  • شهود بیشتر در قرارداد به استحکام و قوت آن می افزاید.
  • طبق ماده 183 قانون مدنی: قرارداد یا عقد، عبارت از این است که: دو یا چند نفر در مقابل دو یا چند نفر دیگر، تعهد بر امری نمایند و مورد قبول آن‌ها باشد.

    بر اساس قانون، قرارداد، یه سند حقوقی محسوب شده و در تمام محاکم، قابل استناد است و عدم تعهد به آن، عواقب خاص خود را در پی خواهد داشت.

    در تنظیم قرارداد، نکاتی وجود دارد که بر اساس ماده 190 قانون مدنی، لازم است رعایت شود تا قرارداد از اعتبار قانونی لازم برخوردار باشد. این موارد عبارتند از:

    1. قصد و رضای طرفین قرارداد
    2. اهلیت طرفین قرارداد
    3. معین بودن موضوع مورد معامله
    4. مشروع بودن انجام معامله 

    مواردی هم وجود دارد که توجه به آن‌ها، در تنظیم یک قرارداد، ضروری است و باید حتما در متن قرارداد، ذکر شوند. از جمله نکات مهم درتنظیم قرارداد، به موارد زیر می‌توان اشاره نمود:

    1. عنوان قرارداد: نشان دهنده نوع قرارداد است مانند قرارداد استخدام یا قرارداد اجاره.
    2. طرفین قرارداد: ذکر مشخصات کامل شناسنامه‌ای طرفین قرارداد و مشخصات آدرس و تماس.
    3. موضوع قرارداد: نشان‌دهنده مسئله مطرح شده در قرارداد است.
    4. مدت قرارداد: زمان شروع و پایان قرارداد، نشان دهنده زمان آغاز و پایان تعهدات طرفین است.
    5. مبلغ قرارداد: مبلغ قرارداد می‌تواند به صورت برآورد و یا قطعی باشد. در هر دو صورت باید مبلغ و نحوه پرداخت‌ها و دریافت‌ها، به طور کامل در قرارداد ذکر شود.
    6. شروط و تعهدات: برای کاهش دعواهای احتمالی حقوقی، تعیین حدود و شرایط و تعهدات طرفین در قرارداد، بسیار ضروری است.
    7. شرایط اضطراری: در قرارداد باید برای مسائل پیش‌بینی نشده و طبیعی، زمینه‌هایی را فراهم نمود تا در چنین مواردی عدم انجام تعهد به واسطه آن شرایط، باعث ایجاد ضرر و زیان نشود.
    8. مرجع حل اختلاف: در قراردادها باید مرجعی به عنوان حل اختلاف، تعیین شود تا در صورت بروز اختلاف بین طرفین، به موضوع رسیدگی نماید. 

    قراردادها بر اساس نوع قرارداد، شامل یک دسته‌بندی خاص می‌شوند. این دسته‌بندی عبارت است از:

    قراردادهای جایز یا لازم‌الاجرا، لازم، معلق، خیاری، دو وجهی، منجز، تملیکی، عهدی، مجانی، معوض، مغابنه‌ای، مسامحه‌ای، عینی، تشریفاتی، تحمیلی، جمعی، فردی، مطلق، مبتنی بر مذاکره قبلی، الحاقی و مشروط.

    رایج‌ترین دسته‌بندی بر اساس موضوع قرارداد هم شامل موارد زیر است:

    قرارداد بیع، اجاره، شرکت، ضمانت، قرض، ودیعه، مزارعه، عاریه، صلح، مضاربه، حواله، مساقات، جعاله، وکالت، رهن، کفالت، هبه و قرارداد وقف.

    جلوگیری از تضییع حقوق طرفین قرارداد، اتلاف وقت و هزینه، افزایش کیفیت و بهره‌وری، حفظ روابط مستمر اقتصادی و کاری، جلوگیری از دعواهای حقوقی هنگام انجام کار و جلوگیری از اختلافات احتمالی، از مزایای تنظیم یک قرارداد اصولی است. 

    از ویژگی‌های وکیل تنظیم قرارداد می‌توان به علم و تخصص خاص و مهارت در نگارش موارد اصولی و مهم یک قرارداد، اشاره نمود. هم‌چنین، تسلط وکیل به زبان بین‌المللی می‌تواند در تنظیم قرارداد با اتباع خارجی، مؤثر باشد. تجربه وکیل، مسئله مهم دیگری است که نقش بسیار مؤثری در تنظیم یک قرارداد جامع و اصولی دارد.

    به دلیل گستردگی مسائل حقوقی و عدم آگاهی همه افراد نسبت به ‌آن و هم‌چنین به دلیل این‌که افراد در حوزه‌های تخصصی خود، فرصتی برای آموزش و پیگیری مسائل حقوقی را ندارند، حضور فردی که آگاه در زمینه مسائل حقوقی، و به طور خاص در زمینه تنظیم قرارداد باشد، کمک بسیار بزرگی برای طرفین قرارداد، محسوب می‌شود. وکیل تنظیم قرارداد، با علم و تخصص خاص خود، توانایی تنظیم یک قرارداد با شرایط صحیح قانونی را دارد تا به واسطه آن، منافع طرفین تأمین شده و احتمال به‌وجود آمدن اختلاف و ضرر و زیان ناشی از عدم رعایت اصول و قوانین، به حداقل برسد.

    بنابراین برای پرهیز از هرگونه ابهام و استفاده از واژه‌های مناسب حقوقی، انعقاد قرارداد حقوقی الزام آور، ایجاد تناسب و تعادل لازم بین تعهدات طرفین، اجرای درست قرارداد و الزام طرفین به رعایت مفاد آن و حل و فصل درست و اصولی اختلافات احتمالی بین طرفین قرارداد، نیاز است که حتما قرارداد توسط یک وکیل متخصص تنظیم شود.

    درخواست مشاوره برای تنظیم قرارداد

    برای دریافت مشاوره حقوقی با ما در ارتباط باشید

      سوالات متداول تنظیم قرارداد

      شابد برای شما هم این سوالات پیش آمده باشد
      آیا امکان تغییر قرارداد، بعد از امضای آن وجود دارد؟
      همان‌طور که قرارداد با توافق و عقد قرارداد ایجاد می‌شود، با توافق طرفین می‌تواند تعدیل یا به طور کامل فسخ شود.
      آیا عدم درج مبلغ در مبایعه نامه و قرارداد، باعث ابطال آن می‌شود؟
      این عمل جرم نیست و پیگیری کیفری ندارد ولی نبودن یکی از ارکان معامله، باعث بطلان بیع می‌شود.
      نحوه فسخ قرارداد اجاره و دریافت مبلغ رهن، چگونه است؟
      برای فسخ قرارداد، رضایت دو طرف شرط است؛ در غیر این‌صورت باید تا پایان مدت اجاره صبر نمود.

      دیدگاهتان را بنویسید

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


      دادصا در شبکه‌های اجتماعی

      برای اطلاع از آخرین اخبار و مطالب روز این حوزه و بهره‌مندی از پاسخ‌های تخصصی دادصا به پرسش‌های متداول کاربران در حوزه حقوقی، ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

      دادصا، گروه وکلای صاین پور

      گروه وکلای دادصا با مدیریت مریم صاین‌پور، وکیل پایه یک دادگستری، با بیش از 13 سال سابقه فعالیت موفق در پرونده‌های ملکی، کیفری، دیوان عدالت اداری، تجاری، حقوقی، خانوادگی و ثبتی، یکی از موفق‌ترین گروه وکلای تهران است. دادصا تیمی متشکل از وکلا و حقوقدانان صاحب صلاحیت و باتجربه است که با هدف ارائه خدمات حقوقی در زمینه‌های متنوع گردهم آمده‌است. د حال حاضر 9 وکیل پایه یک دادگستری مجرب و خبره در دادصا فعالیت می‌کنند و تمامی پرونده‌ها با هم‌فکری و بررسی تمام اعضای تیم، مورد بررسی و اجرا قرار می‌گیرد. گروه وکلای دادصا علاوه بر پذیرش کلیه دعاوی ملکی، حقوقی، کیفری و ...، در قالب مشاوره‌های حضوری، تلفنی و آنلاین نیز همراه شماست.