مشاوره با وکیل
بستن

جرم جعل سند

جعل سند

سابقه این جرم به زمان های دور بازمی‌گردد، دقیقا زمانی که کتابت و خط اختراع شده بود. یکی از روش های مقابله با جعل سند در زمان قدیم، ساخت مهر بود که بشر آن را به همین دلیل اختراع کرد. هر چند میدانیم که بعدها خود مهر ها نیز جعل شدند و حالا برای اثبات جعلی بودن مدارک، باید روش‌های متفاوتی را پیش گرفت و حساب شده تر عمل کرد.


درخواست مشاوره
جزای نقدی

مجازات

سه ماه تا پانزده سال حبس
مرجع صالح

مرجع صالح

دادسرا و دادگاه عمومی انقلاب
هزینه شکایت

هزینه شکایت

هزینه کارشناسی و حق الوکاله وکیل
جزای نقدی

جزای نقدی

سه تا دوازده میلیون ریال

خدمات دادصا برای جرم جعل سند

دادصا؛ گروه وکلای پایه یک دادگستری
  • ساختن یا تغییر آگاهانه نوشته یا سند
  • ساختن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیر رسمی
  • الحاق نوشته ای به نوشته دیگر
  • به کار بردن مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن
  • خراشیدن تراشیدن یا قلم بردن تاریخ سند
  • الحاق، محو و سیاه کردن تاریخ سند
  • در معنای لغوی جعل به معنای خلق کردن و دگرگون کردن است، و در حقوق نیز، ایجاد هر چیزی، از جمله اسناد، به ضرر فرد دیگر و بر خلاف واقعیت، به یکی از روش‌هایی که در قانون پیش‌بینی شده است را جرم جعل و تزویر می‌گویند. این جرم اغلب در زمینه جعل اسناد و پول و چک و مدارک اتفاق می‌افتد اما کالا و شیء نیز می‌توانند به صورت تقلبی تولید و ارائه شوند که نوعی جعل محسوب می‌شود. برای تحقق جعل در قوانین ایران، حیله و نیرنگ در فرآیند تغییر اسناد و قصد ضرر به دیگری باید وجود داشته باشد. در ماده ۵۲۳-۵۴۲ قانون مجازات اسلامی، احکام جعل بیان شده است. این احکام، شامل مجازات‌های نقدی و حبس می‌شود.

    جعل سند به معنی ایجاد نوشته، سند، مهر و امضا افراد رسمی ‌و غیر رسمی‌، ایجاد تغییر در سند ‌(خراشیدن، قلم بردن، الحاق، محو، اثبات یا تاخیر سند نسبت به تاریخ حقیقی و غیره ) بدون اجازه صاحب سند است. جعل سند که یکی از خلاف‌های جامعه محسوب می‌شود، استفاده غیرقانونی از اسناد هویتی یا دولتی را در پی دارد. مجرمین از این اسناد برای رسیدن به اهداف خود استفاده می‌کنند و ملک یا هر مورد تملیکی دیگر را به صورت غیرقانونی ضبط می‌کنند. شاید جعل اسناد هویتی بیش از هر سند دیگری انجام شود؛ زیرا از آن‌ها در ارگان‌های زیاد استفاده می‌شود.

    در قانون مجازات اسلامی حکم جعل و استفاده از سند جعل شده بستگی به شخصی دارد که از او جعل شده است. طبق این قانون، مجازات جعل امضا بستگی به این دارد که صاحب اصلی امضا چه کسی است و این جعل بر روی چه سندی انجام شده است؟ در صورتی که جعل امضا و دست خط مشخص رهبری یا رؤسای سه قوی نظام باشد، مجازات ۱۵-۳ سال حبس در نظر گرفته خواهد شد. اما اگر متهم اقدام به جعل امضا و جعل مهر مسئولین و کارمندان دولت، از قبیل معاونان، وزرا، نماینده‌های مجلس، اعضای شورای نگهبان و قضات کند، از ۱ الی ۱۰ سال حبس برای او در نظر گرفته خواهد شد. چنین حکمی برای مجازات جعل اسناد دولتی نیز در نظر گرفته می‌شود. همچنین مجازات جعل اسناد عادی، حبس از ۶ ماه تا دو سال و جزای نقدی از ۳ الی ۱۲ میلیون است. از آن‌جایی که چک و قولنامه نیز یک سند عادی محسوب می‌شوند، این امر شامل مجازات جعل امضا چک و مجازات جعل قولنامه نیز می‌شود.

    جعل دارای انواع متنوعی است و بسته به کاربرد و هدف آن متغییر است. از جمله انواع جعل می‌توان به جعل اسناد، جعل امضا جعل عنوان و جعل شناسنامه اشاره کرد.

    درخواست مشاوره برای جرم جعل سند

    برای دریافت مشاوره حقوقی با ما در ارتباط باشید

      سوالات متداول جرم جعل سند

      شابد برای شما هم این سوالات پیش آمده باشد
      آیا دست بردن در شناسنامه جعل محسوب می شود ؟
      بله.دست بردن در شناسنامه نه تنها جعل محسوب به شمار می رود بلکه از شدیدترین انواع آن است زیرا شناسنامه سند دولتی و رسمی بوده و قانونگذار بیشترین مجازات را برای این نوع جعل در نظر خواهد گرفت.
      هزینه های شکایت جعل چقدر است ؟
      به صورت کلی دعاوی کیفری از جمله جعل، هزینه دادرسی چندانی ندارد و می توان فقط هزینه کارشناسی و حق الوکاله وکیل را در نظر گرفت
      تعریف جرم جعل چیست ؟
      جعل سند به معنی هر نوع ایجاد سند، دست بردن در سند، تغییر در ظاهر و مفهوم و محتوای سند به صورت جزئی یا کلی است.و فرقی نمی کند که طرف مثلا با کنار هم گذاشتن صدها عبارت و درج امضاء سندی را بدواً بسازد و یا تنها با کم یا اضافه کردن یک عبارت محتوای سند را تغییر دهد.در هر حال و در هر یک از صور فوق جعل واقع می شود.اعم از اینکه سند عادی باشد یا رسمی.
      شکایت جعل سند باید چطور مطرح شود؟
      برای شکایت جعل سند هم می توان به دادگاه کیفری شکواییه داده و تقاضای مجازات طرف را نمود و هم می توان به دادگاه حقوقی دادخواست اثبات وقوع جعل و ابطال سند داد.هم چنین در میانه یک دادسری اعم از حقوقی یا کیفری یک طرف می تواند نسبت به اسناد ارائه شده از سوی طرف مقابل ادعای جعل نماید که در اینصورت قاضی حسب تشخیص با بررسی دلایل مدعی جعل یا با اجاع به کارشناس اصالت یا عدم اصالت سند را احراز می کند

      دیدگاهتان را بنویسید

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


      دادصا در شبکه‌های اجتماعی

      برای اطلاع از آخرین اخبار و مطالب روز این حوزه و بهره‌مندی از پاسخ‌های تخصصی دادصا به پرسش‌های متداول کاربران در حوزه حقوقی، ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

      دادصا، گروه وکلای صاین پور

      گروه وکلای دادصا با مدیریت مریم صاین‌پور، وکیل پایه یک دادگستری، با بیش از 13 سال سابقه فعالیت موفق در پرونده‌های ملکی، کیفری، دیوان عدالت اداری، تجاری، حقوقی، خانوادگی و ثبتی، یکی از موفق‌ترین گروه وکلای تهران است. دادصا تیمی متشکل از وکلا و حقوقدانان صاحب صلاحیت و باتجربه است که با هدف ارائه خدمات حقوقی در زمینه‌های متنوع گردهم آمده‌است. د حال حاضر 9 وکیل پایه یک دادگستری مجرب و خبره در دادصا فعالیت می‌کنند و تمامی پرونده‌ها با هم‌فکری و بررسی تمام اعضای تیم، مورد بررسی و اجرا قرار می‌گیرد. گروه وکلای دادصا علاوه بر پذیرش کلیه دعاوی ملکی، حقوقی، کیفری و ...، در قالب مشاوره‌های حضوری، تلفنی و آنلاین نیز همراه شماست.