مشاوره با وکیل
بستن

شرب خمر

شرب خمر

شرب خمر در قوانین جزایی ایران عبارت است از: خوردن مسکر یا همان مایع مست کننده که موجب حد بوده اعم از آنکه کم باشد یا زیاد، مست کند یا نکند و خالص یا نا خالص باشد. با توجه به اینکه در قانون مجازات اسلامی هر نوع مایعی که مست کننده باشد را خمر تلقی کرده و برای آن مجازات حد را تعیین کرده است، به آن معنا است که تفاوتی بین شراب انگور، خرما، کشمش، جو، گندم، ارزن و… وجود ندارد. نکته مهمی که باید در مورد شرب خمر در نظر داشت، شرب و نوشیدن همواره مورد تایید قانونگذار است ولی تزریق و تدخین مشروبات الکلی نیز موجب مجازات می باشد، بنابراین صرفاً نوشیدن و خوردن مسکرات، شرب خمر محسوب نمی‌شود.


درخواست مشاوره
جزای نقدی

مجازات

ماه تا 2 سال حبس و 74 ضربه شلاق
مرجع صالح

مرجع صالح

دادگاه کیفری
هزینه شکایت

هزینه شکایت

هزینه کارشناسی و حق الوکاله وکیل
جزای نقدی

جزای نقدی

یک میلیون و پانصد هزار ریال تا 12 میلیون ریا

خدمات دادصا برای شرب خمر

دادصا؛ گروه وکلای پایه یک دادگستری
  • مصرف شراب و آب جو
  • مصرف نوشیدنی های الکی
  • مصرف هر نوع مایع سکر آور و مستی آور
  • شرب خمر یا شراب‌خواری ساخته شده از دو واژه «شُرب» و «خَمر» است، که شرب به معنای نوشیدن و خمر به معنای مایعی که مست می‌کند. در نتیجه شرب خمر به معنای نوشیدن مشروبات الکلی (مست‌کننده) است.

     شرب خمر یا مصرف مشروبات الکلی که در اصطلاح به آن  شراب خواری نیز گفته می‌شود، از دو واژه‌ی شرب و خمر ساخته شده است. توجه داشته باشید که هيچ‌گونه تفاوتی میان شرابی که از انگور گرفته می‌شود و نبیذ که از خرما گرفته می‌شود وجود ندارد. بنابراین همه آن‌ها به این دلیل که مستی آور هستند، خمر به حساب می‌آیند. آب جو نیز در حکم مشروبات الکلی است و حتی اگر مست نکند، نوشیدن آن موجب حد است و حد مصرف «مسکرات» 80 ضربه تازیانه (شلاق) خواهد بود.

    مجازات شرب خمر برای مسلمانان و غیر مسلمانانی که در حالت تظاهر به مصرف هستند 80 ضربه شلاق حدی است. شلاق حدی در مقابل شلاق تعزیری قرار دارد. شلاق حدی در شرع اسلام و توسط شارع میزان و کیفیتش به درستی مشخص شده است و قاضی در آن دخل و تصرفی ندارد. در فقه شیعه صرفا خوردن شراب را موجب حد دانسته‌اند در حالی که در قانون مجازات اسلامی دایره اعمال حد شرب خمر گسترده تر شده و تزریق و تدخین را نیز شامل شده است این مهم در ماده 264 قانون مجازات اسلامی اشاره شده است.

    دلایل اثبات جرائم در قانون برای همه جرایم یکی است و گفتن آن در قسمت حدود به این معنا نیست که در سایر جرایم نتوان به این ادله استناد کرد. در خصوص شرب خمر 3 ادله اثبات وجود دارد. ادله اثبات شرب خمر شامل اقرار، شهادت شهود و علم قاضی می‌شود.

    درخواست مشاوره برای شرب خمر

    برای دریافت مشاوره حقوقی با ما در ارتباط باشید

      سوالات متداول شرب خمر

      شابد برای شما هم این سوالات پیش آمده باشد

      دیدگاهتان را بنویسید

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


      دادصا در شبکه‌های اجتماعی

      برای اطلاع از آخرین اخبار و مطالب روز این حوزه و بهره‌مندی از پاسخ‌های تخصصی دادصا به پرسش‌های متداول کاربران در حوزه حقوقی، ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

      دادصا، گروه وکلای صاین پور

      گروه وکلای دادصا با مدیریت مریم صاین‌پور، وکیل پایه یک دادگستری، با بیش از 13 سال سابقه فعالیت موفق در پرونده‌های ملکی، کیفری، دیوان عدالت اداری، تجاری، حقوقی، خانوادگی و ثبتی، یکی از موفق‌ترین گروه وکلای تهران است. دادصا تیمی متشکل از وکلا و حقوقدانان صاحب صلاحیت و باتجربه است که با هدف ارائه خدمات حقوقی در زمینه‌های متنوع گردهم آمده‌است. د حال حاضر 9 وکیل پایه یک دادگستری مجرب و خبره در دادصا فعالیت می‌کنند و تمامی پرونده‌ها با هم‌فکری و بررسی تمام اعضای تیم، مورد بررسی و اجرا قرار می‌گیرد. گروه وکلای دادصا علاوه بر پذیرش کلیه دعاوی ملکی، حقوقی، کیفری و ...، در قالب مشاوره‌های حضوری، تلفنی و آنلاین نیز همراه شماست.