مشاوره با وکیل
بستن

وکیل دیه

وجود احکام قانونی در بسیاری از موارد، علاوه بر کمک به اجرای قانون، از لحاظ روانی نیز کمک بسیاری به فراخور شرایط، برای افراد گوناگون به‌همراه دارد. یکی از این موارد مسئله دیه است که در عین ناخوشایندی، نیاز به اجرای صحیح دارد. واضح است که گریزی از پیشآمد حوادث وجود ندارد و هرچقدر هم که فرد محتاط باشد باز هم ممکن است در اثر یک حادثه و اتفاق، سلامت جسم و روح وی دچار آسیب و زیان شود. در این بین، حکم قانون جبران آسیب وارده از جانب کسی است که باعث به‌وجود آمدن زیان شده. در ادامه برای آشنایی با کلیات موضوع دیه، با دادصا همراه باشید.


درخواست مشاوره

خدمات دادصا برای وکیل دیه

دادصا؛ گروه وکلای پایه یک دادگستری
  • دیه قتل
  • دیه اعضای بدن
  • دیه منافع اعضای بدن
  • دیه جراحات
  • دیه چیست؟ در حوادث عمد و غیر عمد که برای آن، قصاص در نظر گرفته نشده است، قانون گذار در ازای نوع و میزان آسیب وارد شده به شخص، مبلغی را تعیین و فردی که باعث ایجاد زیان شده، موظف به پرداخت آن است؛ به این مبلغ دیه گویند. 

    گاهی در صورت رضایت اولیای دم، در مواردی که قصاص تعیین شده نیز، می‌توان دیه را جایگزین قصاص نمود.

    طبق ماده 17 قانون مجازات اسلامی: «دیه، اعم از مقدر و غیر مقدر، مالی است که در شرع مقدس، برای ایراد جنایت غیر عمدی بر نفس، اعضاء و منافع و یا جنایت عمدی، در مواردی که به هر جهتی، قصاص ندارد، به موجب قانون، مقرر می‌شود.»

    دیه هر یک از اعضای بدن و مبلغ آن در سال 1402

    محاسبه دیه

    اصل در محاسبه دیه، طبق ماده 549 قانون مجازات اسلامی، شرع مقدس است و بر مبنای آن، مبلغ دیه، ابتدای هر سال، توسط رئیس قوه قضائیه و بر اساس نظر مقام رهبری، تعیین می‌شود و در مواردی که در شرع مبلغی تعیین نشده باشد، ارش آن طبق نظر قاضی، محاسبه خواهد شد. با توجه به میزان تورم در هر سال، مبلغ دیه با سال‌های گذشته متفاوت است. 

    نحوه محاسبه دیه، به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ از جمله این عوامل، شدت جراحات وارده، عمدی وغیر عمد بودن جراحات، زمان و مکان ورود جراحات، مرد یا زن بودن صدمه دیده یا قربانی، و این مسئله که جراحات وارد شده باعث مرگ شده یا نه؟ همین‌طور ماه وقوع جراحات که آیا در ماه حرام بوده یا ماه عادی؟ است که مورد بررسی قرار می‌گیرد. در صورتی‌که جرمی که منجر به پرداخت دیه شده در گذشته رخ داده باشد، مبلغ دیه به نرخ روز محاسبه و باید پرداخت شود.

    زمان پرداخت دیه

    زمان و مهلت پرداخت دیه در جرائم عمد و شبه عمد متفاوت است؛ مطابق قانون مجازات اسلامی، مهلت پرداخت دیه در جرائم عمد، پس از صدور رأی دادگاه به مدت یک سال قمری از زمان وقوع جرم است. در صورتی‌که بین محکوم‌له و محکوم‌علیه به نحو دیگری توافق شده باشد، مهلت پرداخت دیه، بر اساس توافق طرفین خواهد بود. 

    در جرائم شبه عمد نیز، مهلت پرداخت دیه به مدت دو سال قمری از وقوع جرم است؛ مگر این‌که بین طرفین به نحو دیگری توافق شده باشد.

    مشاوره با وکیل خانم 

    مدارک مورد نیاز دیه

    برای تکمیل پرونده و درخواست دریافت دیه، باید مدارکی را تهیه نمود که به قرار زیر است:

    • مدارک شناسایی طرفین اعم از شاکی و متشاکی‌عنه
    • گزارش مقامات انتظامی
    • اسناد بازجوئی رسمی و قضایی
    • نظریه پزشکی قانونی
    • پرونده درمانی شاکی 
    • رأی قطعی دادگاه صالح
    • گواهینامه رانندگی و بیمه نامه معتبر در حوادث ناشی از رانندگی
    • مدارک احتمالی درخواستی متناسب با نوع پرونده

    تماس و درخواست وکیل 

    وکیل دیه

    مسئله دیه و دریافت آن، با توجه به نوع پرونده، شرایط خاص خود را داشته و نیاز به بینش بسیار دارد. با توجه به ناخوشایند بودن حوادثی که منجر به دریافت دیه می‌شود و آسیب روحی و روانی به افراد، شاید بهتر باشد که فرد دیگری که هم علم و آگاهی کافی درباره جزئیات قانونی و حقوقی دیه داشته و هم از تجربه کافی در این زمینه برخوردار است، پیگیر ماجرا باشد تا هم تسلای قربانیان بوده و هم با تسلط کامل به همه جوانب امر، نسبت به احقاق حقوق قربانی اقدام نماید. گروه وکلای دادصا با بیش از 14 سال تجربه در زمینه‌های مختلف حقوقی از جمله امور دیه، به صورت حضوری، آنلاین و تلفنی آماده ارائه خدمات به شما عزیزان و پذیرش دعاوی شما در تمام زمینه‌ها، مخصوصا مسئله دیه، خواهد بود.

    درخواست مشاوره برای وکیل دیه

    برای دریافت مشاوره حقوقی با ما در ارتباط باشید

      سوالات متداول وکیل دیه

      شابد برای شما هم این سوالات پیش آمده باشد
      دیه در ماه‌های حرام چگونه محاسبه می‌شود؟
      یک سوم دیه ماه غیر حرام به‌علاوه دیه کامل ماه غیر حرام، ملاک دیه ماه حرام است. به زبان ساده‌تر دیه ماه حرام 30 درصد بیش‌‌تر از دیه ماه غیر حرام است.
      دیه زن و مرد چه تفاوتی دارد؟
      طبق شرع و قانون، دیه زن در جنایات منجر به قتل، نصف دیه مرد است و دیه اعضاء و منافع بدن از یک سوم یا بیش‌تر از یک سوم دیه کامل مرد، نصف دیه مرد است؛ اما با توجه به ماده 551 قانون مجازات اسلامی: «در کلیه جنایاتی که عامل جنایات مرد نیست، معادل تفاوت دیه تا سقف دیه مرد، از صندوق تأمین خسارت‌های بدنی پرداخت می‌شود.» 
      آیا سقط جنین دیه دارد؟
      طبق ماده 487 قانون مجازات اسلامی، در صورتی‌که جنین توسط مادر سقط شود در هر مرحله‌ای باید دیه آن مرحله توسط مادر به ولی دم جنین که پدر است پرداخت شود.

      دیدگاهتان را بنویسید

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


      دادصا در شبکه‌های اجتماعی

      برای اطلاع از آخرین اخبار و مطالب روز این حوزه و بهره‌مندی از پاسخ‌های تخصصی دادصا به پرسش‌های متداول کاربران در حوزه حقوقی، ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

      دادصا، گروه وکلای صاین پور

      گروه وکلای دادصا با مدیریت مریم صاین‌پور، وکیل پایه یک دادگستری، با بیش از 13 سال سابقه فعالیت موفق در پرونده‌های ملکی، کیفری، دیوان عدالت اداری، تجاری، حقوقی، خانوادگی و ثبتی، یکی از موفق‌ترین گروه وکلای تهران است. دادصا تیمی متشکل از وکلا و حقوقدانان صاحب صلاحیت و باتجربه است که با هدف ارائه خدمات حقوقی در زمینه‌های متنوع گردهم آمده‌است. د حال حاضر 9 وکیل پایه یک دادگستری مجرب و خبره در دادصا فعالیت می‌کنند و تمامی پرونده‌ها با هم‌فکری و بررسی تمام اعضای تیم، مورد بررسی و اجرا قرار می‌گیرد. گروه وکلای دادصا علاوه بر پذیرش کلیه دعاوی ملکی، حقوقی، کیفری و ...، در قالب مشاوره‌های حضوری، تلفنی و آنلاین نیز همراه شماست.