مشاوره با وکیل
بستن

وکیل وصیت

شاید یکی از بهترین اقداماتی که یک فرد در زمان حیات خود می‌تواند انجام دهد، روشن نمودن وضعیت اموال، دارائی‌ و بدهی‌ها، و همین‌طور سرپرستی فرزندان صغیر و به طور کلی، همه‌ی امور مالی و غیر مالی باشد. به این ترتیب، هم دینی بر گردنش نمی‌ماند و هم ورثه، دچار سردرگمی و اختلاف نمی‌شوند.  وصیت : از لحاظ حقوقی، وصیت به معنای آن است که فرد در زمان حیات، تکلیف کلیه امور مالی و غیر مالی خود را برای بعد از فوت، مشخص و معلوم نماید تا پس از فوت، بازماندگان وی دچار مشکل و اختلاف نشوند. قانون وصیت وراث: بر طبق قانون مدنی هر شخصی می‌تواند تمام اموال خود را وصیت نماید؛ اما وصیت، تنها، درباره ثلث اموال صحیح است و اگر شخصی بیش از یک سوم اموالش را به یکی از ورثه وصیت کرده باشد، در صورت رضایت سایر ورثه، وصیت نافذ است. همین‌طور شخصی ‌که وصیت به نفع او شده نیز، در ارث سهیم است و وصیت، مانع از ارث بردن او از سایر اموال نمی‌شود.


درخواست مشاوره

خدمات دادصا برای وکیل وصیت

دادصا؛ گروه وکلای پایه یک دادگستری
  • وصیت کننده باید عاقل، بالغ، دارای اختیار و رشد بوده و خودکشی نکرده باشد.
  • مورد وصیت باید متعلق به وصیت کننده بوده، جایز و دارای منفعت حلال باشد.
  • مورد وصیت نباید مال غیر باشد.
  • وصیت تنها درباره ثلث ماترک صحیح است و بیش‌تر از ثلث، تنها با موافقت سایر ورثه قابل انجام است.
  • مالی که وصیت می‌شود باید دارای شرایط ذیل باشد:

    • مشروع باشد و ارزش مالی و منفعت عقلایی داشته باشد.
    • قابلیت معامله و نقل و انتقال داشته باشد.
    • در مالکیت وصیت کننده بوده و مال غیر نباشد.

    برای رفع مشکلات حقوقی خود نیاز به یک وکیل متخصص دارید؛ تماس با وکیل حقوقی  ( کلیک کنید)

    وصیت از سه رکن اساسی تشکیل شده است:

    • موصی:

    فردی که عمل وصیت را انجام می‌دهد و درباره انجام امور مالی و غیر مالی پس از مرگش، تعیین تکلیف می‌نماید.

    • موصی‌له:

    فردی که وصیت، به نفع او انجام می‌شود.

    • موصی‌به:

    به مال یا موضوع مورد وصیت گفته می‌شود.

    وکیل خانم، مریم صاین پور یکی از بهترین وکلای پایه یک دادگستری با بیش از 13 سال تجربه ی موفق در انواع پرونده های حقوقی است.

    وصیت بر دو قسم است: 

    طبق ماده 826 قانون مدنی: «وصیت تملیکی عبارت از این است که کسی عین یا قسمتی را از مال خود، برای زمان بعد از فوتش به دیگری، مجانا تملیک کند و وصیت عهدی عبارت است از این‌که شخصی، یک یا چند نفر را برای انجام امر یا اموری، یا تصرفات دیگری مأمور کند.

    • وصیت عهدی

    فرد می‌تواند در زمان حیات، شخصی را برای انجام امور پس از مرگش مأمور نماید تا به اموال و فرزندان صغیرش رسیدگی نماید. این نوع وصیت را عهدی گویند و شخصی که از طرف موصی انتخاب شده را وصی می‌نامند.

    • وصیت تملیکی

    در این نوع وصیت، موصی، مال خود را برای بعد از مرگش، به‌صورت رایگان به تملیک شخصی دیگر، درمی‌آورد. در این‌جا موصی‌له می‌تواند از فرزندان یا خانواده موصی باشد و یا موصی می‌تواند مال را به نفع مستمندان یا برای مدرسه و مسجد و غیره، وصیت نماید. نکته مهم در این نوع وصیت آن است که موصی‌له باید مورد وصیت را قبول کند و ملاک نیز، قبول وصیت پس از فوت موصی است زیرا ممکن است موصی، در زمان حیات، از وصیت خود رجوع کند.

    البته این شرط، در مورد وصیت برای امور عام‌المنفعه صدق نمی‌کند.ورثه متوفی تا زمانی‌که موصی‌له، مورد وصیت را قبول نکرده، مجاز به تقسیم ترکه نیستند و در صورتی‌که موصی‌له در پذیرش تأخیر کند، ورثه می‌توانند از طریق دادگاه او را ملزم به قبول یا رد وصیت کنند. گروه وکلای دادصا تا آخر حل شدن پرونده ی حقوقی شما در کنار شما خواهد بود.

    درخواست مشاوره برای وکیل وصیت

    برای دریافت مشاوره حقوقی با ما در ارتباط باشید

      سوالات متداول وکیل وصیت

      شابد برای شما هم این سوالات پیش آمده باشد
      آیا وصیت برای جنین صحیح است؟
      وصیت بر حمل و جنینی که در رحم مادر است از لحاظ قانونی، صحیح است؛ به این شرط که جنین، زنده متولد شود.
      آیا می‌توان ورثه را از ارث محروم کرد؟
      طبق ماده 837 قانون مدنی: «اگر کسی به موجب وصیت، یک یا چند نفر از ورثه خود را، از ارث محروم کند، وصیت مزبور، نافذ نیست.»
      آیا می‌توان ورثه را از ارث محروم کرد؟
      طبق ماده 837 قانون مدنی: «اگر کسی به موجب وصیت، یک یا چند نفر از ورثه خود را، از ارث محروم کند، وصیت مزبور، نافذ نیست.»
      در صورتی‌که متوفی کل اموال خود را به نفع یکی از وراث وصیت کرده باشد، تکلیف چیست؟
      وصیت، تنها در مورد یک سوم اموال صحیح است و بیش از یک سوم، تنها در صورتی‎‌که سایر وراث رضایت داشته باشند، نافذ و قابل اجرا است.

      دیدگاهتان را بنویسید

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


      دادصا در شبکه‌های اجتماعی

      برای اطلاع از آخرین اخبار و مطالب روز این حوزه و بهره‌مندی از پاسخ‌های تخصصی دادصا به پرسش‌های متداول کاربران در حوزه حقوقی، ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

      دادصا، گروه وکلای صاین پور

      گروه وکلای دادصا با مدیریت مریم صاین‌پور، وکیل پایه یک دادگستری، با بیش از 13 سال سابقه فعالیت موفق در پرونده‌های ملکی، کیفری، دیوان عدالت اداری، تجاری، حقوقی، خانوادگی و ثبتی، یکی از موفق‌ترین گروه وکلای تهران است. دادصا تیمی متشکل از وکلا و حقوقدانان صاحب صلاحیت و باتجربه است که با هدف ارائه خدمات حقوقی در زمینه‌های متنوع گردهم آمده‌است. د حال حاضر 9 وکیل پایه یک دادگستری مجرب و خبره در دادصا فعالیت می‌کنند و تمامی پرونده‌ها با هم‌فکری و بررسی تمام اعضای تیم، مورد بررسی و اجرا قرار می‌گیرد. گروه وکلای دادصا علاوه بر پذیرش کلیه دعاوی ملکی، حقوقی، کیفری و ...، در قالب مشاوره‌های حضوری، تلفنی و آنلاین نیز همراه شماست.