مشاوره با وکیل
بستن

کلاهبرداری

کلاهبرداری

طبق ماده ۱ قانون تشديد مجازات مرتكبين ارتشا، اختلاس و كلاهبرداري ، هر كسی از راه حيله و تقلب مردم را به وجود شركت‌ها، تجارتخانه‌ها، كار‌خانه‌ها، مؤسسات موهوم يا به داشتن اموال و اختيارات واهي فريب دهد و به امور غير‌ واقع اميد‌وار نمايد يا از حوادث و پيش‌‌آمد‌هاي غير‌ واقع بتر‌ساند و يا اسم يا عنوان مجعول اختيار كند و به يكي از وسايل مذكور يا وسايل تقلبي ديگر وجوه، اموال، اسناد، حواله‌جات، قبوض، مفاصا حساب و امثال آنها تحصيل كرده و از اين راه مال ديگري را ببرد، كلاهبر‌دار محسوب می‌شود.


درخواست مشاوره
جزای نقدی

مجازات کلاهبرداری

حبس از یک تا هفت سال
مرجع صالح

مرجع صالح

دادسرای محل تحصیل و تصاحب مال غیر
هزینه شکایت

هزینه دادرسی

حدود 15 هزار تومان با احتساب حق التحریر و حق الثبت آن نهایتاً حدود 30 الی 40 هزار تومان
جزای نقدی

جزای نقدی

معادل مال اخذ شده و رد مال به صاحبش

خدمات دادصا برای کلاهبرداری

دادصا؛ گروه وکلای پایه یک دادگستری
  • فریب دادن مردم به داشتن اموال و اختیارات واهی
  • ترساندن مردم از حوادث و پیشامدهای غیر واقع
  • انتخاب نمودن اسم یا عنوان جعلی
  • امیدوار کردن مردم به امور غیر واقعی
  • فریب دادن مردم به وجود شرکتها، تجارتخانه ها، کارخانه ها و موسسات واهی و غیر واقعی
  • یکی از مهم‌ترین جرائم مالی و جرائم علیه اموال جرم کلاهبرداری است. کلاهبرداری در واقع جرمی است که در آن  فرد با کمک از ابزار متقلبانه طرف مقابل خود را فریب داده و به این وسیله مال دیگری را برده و شرط آن منفعت مالی خود کلاهبردار یا شخص دیگری از این جریان است. بنابراین افراد با رضایت مال خود را تقدیم کلاهبردار می‌کنند. البته گفتن یک دروغ ساده مشمول جرم کلاهبرداری نیست و باید در عملیات انجام شده حتماً تقلبی به کار گرفته شده باشد تا طرف مقابل را اغفال کند. بنابراین در کلاهبرداری برخلاف سرقت، بردن مال غیر کفایت نمی‌کند بلکه لازم است که حتماً توسل به وسایل متقلبانه صورت گرفته باشد و فرد مقابل در نتیجه آن فریب خورده و اغفال شود و نهایتاً در اثر این فریب خوردگی، مال خود را در اختیار کلاهبردار قرار دهد.

    بنابر ماده ۱ قانون تشديد مجازات مرتكبين ارتشا، اختلاس و كلاهبرداري، هر كسی از راه حيله و تقلب مردم را به وجود شركت‌ها، تجارت‌خانه‌ها، كار‌خانه‌ها، مؤسسات موهوم يا به داشتن اموال و اختيارات واهي فريب دهد و به امور غير‌ واقع اميد‌وار نمايد يا از حوادث و پيش‌‌آمد‌هاي غير‌ واقع بتر‌ساند و يا اسم يا عنوان جعلی اختيار كند و به يكي از وسايل مذکور يا وسايل تقلبي ديگر وجوه، اموال، اسناد، حواله‌جات، قبوض، مفاصا حساب و امثال آن‌ها تحصيل كرده و از اين راه مال ديگري را ببرد، كلاهبر‌دار محسوب می‌شود.

    مجازات شخصی که مرتکب جرم کلاهبرداری شده است مطابق با ماده 1 از قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری یک تا هفت سال حبس به علاوه جزای نقدی (در حق دولت) معادل مالی که مرتکب اخذ کرده است، خواهد بود. همچنین مجرم به رد اصل مال به صاحبش محکوم می‌شود.

    گاهی اوقات دیده می‌شود که در جامعه برخی از مردم می‌گویند که شخصی کلاهبرداری کرده است و پول مردم را پس نمی‌دهد ولی باید توجه کرد، که پرداخت نکردن دیون، قرض و صدور چک بلامحل را نمی‌توان کلاهبرداری دانست؛ بلکه برای کلاهبردار دانستن شخصی نیاز است شرایطی در افعال او جمع باشد:

    • اولین شرط و عنصر قانونی تحقق کلاهبرداری، دروغ گفتن و استفاده از وسایل متقلبانه برای فریب دادن اشخاص است. مثلاً شخص برای بردن مال مردم خود را به دروغ پزشک معرفی می‌کند و در این راه جواز طبابت را جعل کند و یا اینکه شخصی خود را با استفاده از وسایل متقلبانه ذی سمت در اداره یا ارگان دولتی معرفی کند.
    • دومین شرط و عنصر اغفال شدن و فریب خوردن قربانی است. یعنی لازم است که مانور متقلبانه بزهکار در مردم مؤثر واقع شود و مالباخته فریب مجرم را خورده باشد و مال خود را در اختیار کلاهبردار قرار دهد.
    • سومین شرط بردن مال توسط کلاهبردار است؛ یعنی پس از اینکه شخصی فریب کلاهبردار را خورد مال خود را در اختیار وی قرار دهد.

     

    درخواست مشاوره برای کلاهبرداری

    برای دریافت مشاوره حقوقی با ما در ارتباط باشید

      سوالات متداول کلاهبرداری

      شابد برای شما هم این سوالات پیش آمده باشد
      اثبات کلاهبرداری بدون مدرک امکانپذیر است؟
      در صورتی که تمام شرایط مقرر قانونی برای جرم کلاهبرداری احراز شود شخص شاکی باید با استناد به اقرار متهم یا شهادت دو شاهد و یا امارات و قرائنی که موجب علم قاضی می شود توجه اتهام را به شخص متهم اثبات کند و اثبات نماید که تمامی عناصر مادی و معنوی جرم کلاهبرداری وجود دارد.
      مجازات جرم کلاهبرداری ساده چیست؟
      جرم کلاهبرداری به معنای بردن مال دیگران با توسل به فریب و مانورهای متقلبانه و امیدوار کردن آن ها به امور واهی می باشد.

      دیدگاهتان را بنویسید

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


      دادصا در شبکه‌های اجتماعی

      برای اطلاع از آخرین اخبار و مطالب روز این حوزه و بهره‌مندی از پاسخ‌های تخصصی دادصا به پرسش‌های متداول کاربران در حوزه حقوقی، ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

      دادصا، گروه وکلای صاین پور

      گروه وکلای دادصا با مدیریت مریم صاین‌پور، وکیل پایه یک دادگستری، با بیش از 13 سال سابقه فعالیت موفق در پرونده‌های ملکی، کیفری، دیوان عدالت اداری، تجاری، حقوقی، خانوادگی و ثبتی، یکی از موفق‌ترین گروه وکلای تهران است. دادصا تیمی متشکل از وکلا و حقوقدانان صاحب صلاحیت و باتجربه است که با هدف ارائه خدمات حقوقی در زمینه‌های متنوع گردهم آمده‌است. د حال حاضر 9 وکیل پایه یک دادگستری مجرب و خبره در دادصا فعالیت می‌کنند و تمامی پرونده‌ها با هم‌فکری و بررسی تمام اعضای تیم، مورد بررسی و اجرا قرار می‌گیرد. گروه وکلای دادصا علاوه بر پذیرش کلیه دعاوی ملکی، حقوقی، کیفری و ...، در قالب مشاوره‌های حضوری، تلفنی و آنلاین نیز همراه شماست.